În Statele Unite, de exemplu, pentru a putea vinde pe canalul de distribuție este o cerință ca sucurile naturale să fi fost supuse unuia dintre procesele de pasteurizare pentru a garanta o reducere a agentului patogen cu 5 log în conformitate cu legislația.
Aceasta înseamnă că este necesar să se utilizeze un proces termic capabil să reducă nivelul microorganismelor patogene din suc de cel puțin 100.000 de ori total (înainte de tratament).
În industria alimentară, această metodă este folosită pentru conservarea produselor precum guacamole, alimente pre-gătite, sucuri, salsa, fructe de mare și altele.
Acest tratament distruge microorganismele prezente în alimente, dar nu dezactivează complet enzimele și, în plus, este o tehnologie care necesită o importanta investiție.
Hpp este o tehnologie de pascalizare – unde totul se întâmplă la rece, tehnologie menită să elimine tot ce nu ar trebui să existe în produsele proaspa ambalate.
Despre sistemele si echipamentele HPP – High Pressure Processing, expertii nostri va stau la dispozitie cu mai multe detalii!
Frutek Industrial este reprezentant oficial Hiperbaric in Romania.
Avantajele HPP în comparație cu pasteurizarea
- În HPP, calitatea organoleptică și nutrițională a alimentelor este practic neschimbată. Utilizand pasteurizarea termică, unii nutrienți se pierd și pot fi observate modificări de aromă.
- Produsul este procesat după ce a fost ambalat, prin urmare nu este nevoie de ambalare aseptică.
- Nu se produc reziduuri și se utilizează energie curată, în conformitate cu politicile de mediu actuale.
Un dezavantaj al HPP în comparație cu alte alternative este că aceasta tehnologie necesită o investiție importanta, insa datorita inaltei calitati si a tehnologiei versatile superioara, investitia se amortizeaza relativ repede.
În plus, unii dintre conservanții chimici folosiți adesea pentru conservarea sucului pot include sorbat de potasiu, acid citric sau benzoat de sodiu. Pentru un lot cu sucuri naturale, nu ar avea prea mult sens să adăugați oricare dintre acești conservanți artificiali la produse, cu toate acestea, puteți lua în considerare utilizarea sucului de lămâie în rețete ca conservant natural care, precum și sporește aroma sucului și are proprietăți antioxidante. pentru corpul uman, ajută la prelungirea termenului de valabilitate al sucurilor care sunt produse.
Ce termen are sucul natural fără a fi procesat?
În cele din urmă, cea mai naturală opțiune pe care o folosesc majoritatea producătorilor de suc presat la rece este aceea de a nu-și trata sucurile.
Nici măcar nu le pasteurizează, ceea ce nu ar avea sens atunci când se folosește tehnica Cold-Press și nici nu folosesc tratamente alternative. Deoarece sucurile vor fi consumate de obicei în momentul în care sunt achiziționate sau în zilele următoare și sunt cumpărate chiar în magazin, adesea nu este necesar.
Vă faceți griji pentru depozitarea sucurilor? V-ati întrebat vreodată ce termen sucul după obtinere prin presare? Termenul de valabilitate al sucului natural variază între două și trei zile când este refrigerat din momentul în care este stors. După cum am indicat mai devreme, prezența citricelor naturale, precum portocala sau lime, va ajuta la păstrarea acestuia mai mult timp.
Când deschideți sau dezvoltați o afacere, este important să fiți conștienți de toate opțiunile pentru a lua cea mai bună decizie. De exemplu, dacă afacerea merge bine și atrage atenția altor afaceri care să ofere suc, precum săli de sport, hoteluri sau restaurante, faptul că ati dezvoltat un brand care nu folosește metode de conservare ar putea fi greu de schimbat ulterior.
Ce termen are sucul proaspăt? Concluzie
Procesele tradiționale de pasteurizare, ultraviolete și câmp electric pulsat necesită producție continuă, scăzută, menținută pe o perioadă de câteva ore pentru același suc sau rețetă. Aceste sisteme sunt utile atunci când sunt necesare cantități mari. De asemenea, necesită sisteme de umplere ultra-curate sau aseptice, dacă se dorește prelungirea considerabil a termenului de valabilitate. În cazul sistemelor non-aseptice, perioada de valabilitate a sucului nu poate fi mai mare de 20 de zile la frigider.
Sistemul HPP este perfect pentru producțiile medii si mari, deoarece poate procesa loturi de sticle cu rețete diferite în același timp și de la o singură sticlă până la capacitatea maximă a mașinii. Deci sucul este procesat după îmbuteliare deoarece nu este necesară instalarea sistemelor de umplere aseptică. Perioada de valabilitate a sucului este între 30 și 60 de zile la frigider.
Principalele inconveniente sunt folosirea PET-ului ca material de ambalare și costul ridicat al echipamentului. În orice caz, există companii care oferă servicii externalizate. În acest fel, sticlele pot fi tratate extern, iar tu plătești pe sticlă fără a fi nevoie să investești în propriul tău echipament.